Lezing ‘Kekerdom in de Duffelt’

10924179_343143832541363_1713445543765847827_o

Een lezing over de grensoverschrijdende geschiedenis van de Duffelt door Marlynn van Alphen

Verhalen van boeren uit Kekerdom en de Duffelt inspireerden mij bij de totstandkoming van mijn bachelor scriptie aan de Radboud Universiteit. Hierin heb ik laten zien hoe deze Nederduitse grensregio zich ontwikkeld heeft.

In deze lezing in de Waard van Kekerdom zal ik de opbouw en uitkomsten van haar onderzoek delen met geïnteresseerden. Ik zal een beeld schetsen van de geschiedenis van Kekerdom en de Duffelt vanaf ca. 600 na Christus, met speciale aandacht voor de beide wereldoorlogen, handelsrelaties en het waterschap. Deze onderwerpen worden door de verhalen van boeren in en rondom Kekerdom gepersonaliseerd en geïllustreerd met tekeningen van haar eigen hand. Daarnaast worden ze door gesprekken die ik met enkele (oud)medewerkers van ARK en het meetstation Lobith-Bimmen voerde verder verduidelijkt. Zonder de hulp van al deze mensen zou dit onderzoek niet mogelijk zijn geweest.

Iedereen die zich voor de Duffelt interesseert is dan ook van harte welkom. De originele scriptie (Duitstalig) zal ter inzage beschikbaar zijn en er is ook de mogelijkheid om in te tekenen voor een gekochte uitgave, die bij voldoende interesse gedrukt zal worden.

 

De lezing zal op 20 januari vanaf 13:00 plaatsvinden in de Waard van Kekerdom. De lezing is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Achteraf is er tijd om nog even met elkaar na te praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s